#

hypotheek

Bankieren - Het financiële systeem dat u helpt leningen te verstrekken

bankieren

Een bank is een financiële organisatie die een direct opvraagbaar deposito bij het publiek plaatst, beveiligde depositos van particulieren of het publiek in ontvangst neemt, en leningen verstrekt en tegelijkertijd rente-inkomsten genereert. De bank kan rechtstreeks kredietactiviteiten verrichten of indirect via centrale banken in verschillende landen. De belangrijkste functie van de bank is het waarborgen van de veiligheid van de door haar cliënten opgenomen leningen door te zorgen voor de betaling van de rente op deze leningen plus de nodige kosten. De belangrijkste onderdelen van het banksysteem zijn betaalrekeningen, kredietafdelingen, bankorderboeken, bankpapiervoorraden, bankgrondstoffen, bankverplichtingen, bankreglementen en bankloonstelsels.

Een bank opereert via banken en spaarverenigingen die leningen verstrekken aan mensen of bedrijven. De populairste vorm van bankieren is retail banking, omdat deze de beste tarieven en diensten aan haar klanten biedt. Er zijn twee vormen van bankieren, namelijk commercieel bankieren en spaarbankieren. Om leningen te kunnen verstrekken aan andere bedrijven, vormen de banken financieringsmaatschappijen die geld lenen aan kleine bedrijven of particulieren.

Er zijn veel bankproducten die beschikbaar zijn voor klanten. Deze producten omvatten betaalrekeningen, spaarrekeningen, depositocertificaten (CDs), spaarrekeningen, leningen, hypothecair bankieren, en zakelijk bankieren. Er zijn vele soorten banken, waaronder filialen van banken, gemeenschapsbanken, trustmaatschappijen, particuliere kredietinstellingen en elektronisch bankieren. Er zijn meer dan 500 banken in de Verenigde Staten. De grote financiële instellingen zijn vooral gevestigd in de gebieden New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Boston, Dallas, Phoenix, Las Vegas, Miami, en Atlanta.